http://szabonemarika.blogspot.hu/

BLOG TRANSLATOR Blogfordító

31.5.11

ELKÉSZÜLT TAKARÓ

Elkészültem az ajándék takaróval .Nyaralni készülünk és a házi gazdának szántam remélem fog tetszeni .Még be kell szegni ami már mindig nehezen megy ,mivel van még egy takaró meg  kedvem is a tűzéshez azt is meg csinálom.Azt egy nagyon kedves foltos barátnőmnek tűzöm le .
Nagyon jó megoldást találtunk a varrógépem le süllyesztésére ,nagyon kényelmes így a tűzés ,csak egy asztalos kellet hozzá .

Quilting

27.5.11

VÁROSI TV RIPORTJA RÓLUNK

KLUBQuilting
 RIPORT



24.5.11

ÉRIK A CSERESZNYE

Ma nagyon mozgalmas napom volt délután ,nagyon felgyorsultak az események.Kaptam kölcsön egy fényképezőgépet ,amit nagyon ,nagyon köszönök ,ugye sok egyéb kellék kell hozzá mert ez se volt ,meg az se na a végén minden meglett .Hú Én  mindent leakartam gyorsan fényképezni. Nagyon hiányzott a fényképezőgép ,olyan félkarú voltam nélküle . Az enyém osztálykiránduláson volt és valami oknál fogva azóta nem működik ,sajnálom nem tudom megtudják e javítani mert ma már nem nagyon javítanak garancia  lejár aztán vége eldobandó :(

Érik a cseresznye nagyon szép a gyümölcs tavaly nem volt gyümölcs rajta ami volt az mind elrothadt a sok esőtől
Fuxiám ,csodálatosak a virágai.
Quilting

23.5.11

MAJD BELÜL HORDOM

Hibát  ejtetem, nem kicsit, hanem nagyot a minta egyik fele a kis táskán fordítva lett össze varrva,addig ,addig forgattam , hogy észre sem vettem ,csak mikor már totál kész volt a kis" rityikülöm .De viszont cipzárt még az életbe ilyen jól nem varrtam be semmibe .Nem volt lelkem szét szedni már csak  a cipzár miatt sem .Minden nem jöhet össze ,valami gubancnak mindig kell lennie .A fényképezőgépem is elromlott remélem meg tudom  csináltatni .Mért is ne a szavatossága is lejárt .
Rózsa pödrés is volt nyakláncnak állítottam össze.
Quilting
 Régi pólóból  is  nyaklánc  készült.

14.5.11

VIDÁM KOCKÁK

Negyedik alkalommal veszek rész  AMYjátékán .   Vidám kockák maradék  saját festésű textilből készültek,szabad gépi tűzéssel .
Quilting

10.5.11

PRÓBA VÉGE

Meglátni és  meg szeretni :)),ki próbálósnak indult ez a technika nem tudtam mi lesz a vége ,csak meg akartam próbálni   és  párna lett a vége .Megcsináltam egy kockát még egyet ,hát ha kettő van legyen, már négy a négyből pedig legyen egy párna.
 Takaró nagyon JÓÓÓ nézd csak meg      ITT




Quilting

9.5.11

RONGYOS RÓZSA


 Már jó ideje piszkálja a fantáziám a rózsa készítése textilből ,gézből már nagyon sokat csináltam .Varrós napokon Tbányán soknak mutattam a géz rózsa készítést .Most két technikát találtam ki magamnak ( nem újdonság) nem találtam fel a Spanyol viaszt . Nagyon szép rózsát készítenek látom pár külföldi blogon  ,meg videón ,de nagyon nem találtam leírást róla .Látom Én ,hogy így tekerik meg amúgy és hipe hoppá kész a rózsa .De mindenki úgy mutatta mint Rodolfo a bűvész mutatványát .ne ám hogy lehessen látni,ellesni valamit is.
Tanultam a szalag hímzést na itt most hasznát vettem ,hát csak rá kellet jönnöm (későn érő vagyok ),hogy ezt lehet csinálni textil csíkból is .
Másik meg a pödröm tekerem Tatabányán mutatták de az enyém mégsem olyan ,tetszik mert egy kicsit rongyos ezt a nevet is kapta tőlem  rongyos rózsa.sok munka díszítésére alkalmasak .
De közben varrogatok is egy takaró készül de nagyon keservesen,akar haladni ,vagy kedv hiányzik vagy az idő.



Quilting

1.5.11

ANYÁK NAPJA


Édesanyám

Sebesen száll a felhő az égen
Nem láttalak édesanyám régen.
Ha én szállni mint a felhő tudnék,
Édesanyám csak tehozzád szállnék.
Tavasz lesz már, a hó kezd elmenni,
Be szeretnék kék ibolya lenni.
Kivirítnék az anyám kertjében,
Hadd tűzne fel dobogó keblére.
Sem felhő, sem ibolya nem vagyok,
Elhagyatott árva gyermek vagyok,
Messze van az édesanyám háza,
Csak búsulok, sóhajtok utána

Hiányzol nagyon:(